Nye rekorder for Kunst rett vest i 2014

Hele 21.400 besøk er registrert under årets Kunst rett vest. Den gamle rekorden fra 2008 var på 16.500 og i fjor hadde vi 13.000 besøk totalt, så dette er veldig gøy. Fellesutstillingen på Fossekleiva kultursenter hadde 3.700 besøk i løpet av de ti dagene arrangementet pågikk fra 11.9 til 21.9.2014. Ute i de 105 atelierer og verksteder var det registrert hele 17.700 besøk. Dette utgjør et snitt på 168 pr. atelier. Nå skal det sies at vi kjenner ikke til hvor mange som oppsøker flere atelierer og verksteder, slik at dette er antall besøk hos hver kunstner og ikke besøkende. Videre er noe av bakgrunnen for rekorden at flere av kunstnere som holder til på Fossekleiva hadde svært høye besøkstall, hele 834 på det meste. Laveste registerte besøk er beskjedne 7.

Også salgstallene fra atelierer har rekord i år med drøyt 950.000 kr i omsatt kunst. Fra fellesutstillingen ble det solgt 8 verk til en verdi av 74.000 kr. 32% av kunstnerne har ikke salg, men nå er det heller ikke alle som jobber innfor et område der salg til privatpersoner er så aktuelt. Nøkkeltall 2014

Tilbakemeldingene fra kunstnerne er gjennomgående bedre enn noen gang. Det vakre området på Berger med verk utendørs, nye flotte og varierte utstillingslokaler, meget godt hengt/kuratert utstilling, et allsidig program og kjempestemning med Mugetufts magiske video-performance på åpningen blir trukket frem som særdeles gode opplevelser. Også publikum som besøker både de åpne atelierer og fellesutstillingen setter veldig pris på arrangementet og muligheten til å komme så tett på kunstnerne.

Nytt i år var at vi hadde et rikt dag-for dag-program på fellesutstillingen. Herfra kan nevnes:
• 20 arrangementer; artist talk, konserter, historiske vandringer, familiedager mv
• 32 omvisninger for publikum, barnehager, skoler, senior- og barselgrupper 
• 7 møter for medarbeidere i regionen

Kultursjefer og medarbeider i Sande og Svelvik kommuner har gjort en formidabel oppgave i denne sammenhengen, sier prosjektleder Lena Hansson. Stedsutvikling har vært et viktig parameter i år og fra politisk hold har vi fått ros for arbeidet med å bygge identitet omkring Fossekleiva kultursenter og Berger.

Relasjonsprosjektet «1001-sokk» utført av Margrethe Loe Elde gav mange ekstra presseoppslag i år og bidro også til flere besøkende. Videre har sideprosjektene til Riri Green og Pippip Ferner også gitt økt synlighet og vært vinn-vinn prosjekter.

Vi er i gang med planleggingen av neste år i samarbeid med Bærum kommune. Åpningen av fellesutstillingen finner sted den 3. september på selveste Henie Onstads Kunstsenter. Vi ønsker å gjøre arrangementet enda bedre kjent i regionen og overfor Oslo-publikummet. Har du innspill og ideer til neste års arrangement, så ikke nøl med å kontakte oss.

Se filmene fra åpningen og familiedag/åpne atelierer på Fossekleiva

---

For mer informasjon, ta kontakt med:

Lena Hansson
Prosjektleder Kunst rett vest
lena.hansson@vestregionen.no · 41 04 04 16
Følg oss også på Facebook og kunstrettvest.no