123 Kunst rett vest-kunstnere til Henie Onstad Kunstsenter

Aldri før har vi mottatt så mange søkere og antatt så mange kunstnere som i år, sier prosjektleder Lena Hansson. Juryen, bestående av Kristian Øverland Dahl, Britt Juul og Svein-Ove Kirkhorn, har vurdert hele 229 søknader og antatt 123 regionale billedkunstnere og kunsthåndverkere. Alfabetisk oversikt over kunstnerne.

Det er helt klart stas å få være med å stille ut på Henie Onstad Kunstsenter. Årets fellesutstilling for Kunst rett vest vises der 3.–20. september. Samtlige 123 kunstnere bidrar med ett verk på fellesutstillingen og holder i tillegg sine atelierer og verksteder åpent to helger i september.

Kunst rett vest er Vestregionens største kultursatsning. For niende år på rad arrangeres den store og populære kunstmønstringen, som brer seg over 15 kommuner rett vest for Oslo.

Styrket kvalitet
Juryen vurderer faglig kvalitet, skal ivareta et mangfold av uttrykk og materialer, bestrebe å sørge for geografisk spredning og at det er egnede visningssteder. Bærum kommune er representert med hele 38 kunstnere i år, i fjor var antallet 23. Likevel er det her vi finner det trangeste nåløyet. 115 søknader kom fra Bærum. Kun 1 av 3 av disse ble antatt.

23 kunstnere er med for første gang i år. Mange av disse representerer sterke og spennende kunstnerskap. Andelen mannlige kunstnere har økt i år fra 26 i fjor til 40 i år, og utgjør nå 32,5 %.

---

Seminar 16. juni på Henie Onstad Kunstsenter

Kunstnere fra Vestregionen, våre kulturmedarbeidere og støttespillere inviteres til årets Kunst rett vest-seminar. Temaer for seminaret er Selfies og identitet og knyttes til prosjektet #SELFIErettvest.

Kveldens foredragsholdere er Vibeke Tandberg, en av Norges mest sentrale nålevende kunstnere, og Øivind Storm Bjerke, professor i kunsthistorie.

Velkommen! Begrenset antall plasser, så vær rask. Invitasjon/program/påmelding

---

For mer informasjon, ta kontakt med:

Lena Hansson
Prosjektleder Kunst rett vest
lena.hansson@vestregionen.no · 41 04 04 16
Følg oss også på Facebook og kunstrettvest.no