Takk til alle som bidro til årets Kunst rett vest

Vi takker besøkende publikum, deltagende kunstnere, støttespillere som Norsk Kulturråd og fylkeskommunene, staben på Henie Onstad Kunstsenter, kulturmedarbeidere ute i de 15 kommunene, juryen, montør, frivillig og innleid assistanse for en nok et vellykket arrangement.

Selve åpningen ble en folkerik fest med over 1 000 gjester. Se filmen fra åpningen
Vi benytter også anledningen til å gratulere danser og koreograf Cina Espejord som mottok Årets dansekritikerpris i høst.

 

Besøkstall

Fellesutstillingen varte fra 3. til 20. september, en uke lenger enn tidligere år, som resulterte i rekordmange besøk. Hele 4 750 besøk ble registrert, 1 370 av dem barn og ungdom. Av disse igjen var 942 fra 7-ende trinn på skoler i Bærum, som alle fikk omvisning i fellesutstillingen.

De 122 åpne atelierene og verkstedene hadde 13 000 besøk. Flest besøk hadde Helle Tangen (smykkekunstner) og Anne-Mette Boger (tekstilkunstner) i sitt Galleri Kalk i Slemmestad med 458 besøk.

Salg av kunst

Det ble omsatt kunst for kr 750 000. Fra de åpne atelierene og verkstedene ble det solgt for kr 680 000. 12 verk til en verdi av kr 70 000 ble solgt på fellesutstillingen. Samlet er dette en nedgang fra tidligere år. Andelen kunstnere som hadde salg er redusert fra 68% i fjor til 54 % i år. Flere av de antatte kunstnerne arbeider konseptuelt og med større arbeider som utsmykninger, mot utstillinger o.a. De tilbyr ikke småsalg fra atelier. Se nøkkeltall 2015

Synlighet i sosiale medier

#SELFIErettvest
Årets sideprosjekt Selfierettvest inviterte til bred deltagelse på sosiale medier. Prosjektet engasjerte og berørte. Det er lastet opp 757 selfies

Kreative bidrag har kommet fra privatpersoner, skoleklasser, barnehager og kulturskoler. Det ble arrangert foredrag med workshop for ungdomsskolelærere i Bærum kommune, samt for kulturmedarbeidere i Vestregionens 15 kommuner. 
Identitet var tema både for konfirmanter og flyktninger i Bærum: Konfirmantledere ved Tanum kirke hadde workshop med Lise Wulff (kunstner) og flyktingekontoret i Bærum arrangerte sommerkurs for flyktninger.

Deltagende kunstnere fikk anledning til å bli presentert på Kunst rett vests Facebookside. Dette resulterte i flere liker-klikk og fler besøk på kunstrettvest.no – Fortsett å bruke Facebook-siden vår!

Informasjon om Kunst rett vest 2016 kommer i neste nyhetsbrev.

---

For mer informasjon, ta kontakt med:

Lena Hansson
Prosjektleder Kunst rett vest
lena.hansson@vestregionen.no · 41 04 04 16
Følg oss også på Facebook og kunstrettvest.no