Kunst rett vest er i gang

Åpne atelierer – se kunsten der kunsten skapes!

Til helgen og neste helg åpner 114 kunstnere sine dører til deres atelierer og verksteder for publikum. Benytt anledningen til å stifte nærmere bekjentskap med billedkunstnere og kunsthåndverkere fra Vestregionens 15 kommuner (rett vest for Oslo i deler av Akershus, Buskerud og Vestfold).

Kunstnernes ofte myteomspunne atelierer i nedlagte fabrikker, sykehus og andre historiske bygninger byr på spennende opplevelser i seg selv. Noen har innredet verksted i egen bolig. Andre kunstnerne har gått sammen om felles visningssteder som Støa på Hurum og Heggedal fabrikker i Asker.

Nå kan du se prosessen bak et kunstverk, kanskje få demonstrert ulike teknikker eller være med på en workshop. Hør kunstnernes tanker bak arbeidene deres og hva som driver dem. Flere lager egne salgsutstillinger, hvor du kan kjøpe verk direkte fra kunstneren. Stor variasjon i presentasjonsformer og et mangfold av uttrykk og materialer gjør Kunst rett vest til en opplevelsesrik kunstrunde. Merk deg at det i år er valgfritt hvilken helg kunstnerne holder åpent. Dette markeres med røde og svarte prikker.

Oversikt over kunstnere
Kart

Fellesutstilling på Fossekleiva kultursenter

Den japanske butohdanseren Atsushi Takenouchi med den norske gruppen Eye of tree trollbandt publikum rundt dammen ved Fossekleiva kultursenter på åpningen torsdag 7. september. Rundt 450 gjester fant veien til Berger denne regntunge ettermiddagen. Solen viste seg idet Vestregionens leder Lisbeth Hammer Krog overrakte årets #Plastrettvest-pris til Pippip Ferner, som en velfortjent oppmerksomhet for hennes innsats og engasjement rundt problemstillingen plast på avveie i naturen.

Fellesutstillingen rommer verk av 114 kunstnerne, hvorav flere er utendørsverk og performancer. Vi viser også et rikt dag for dag program med bl. a. stunt-tegning etter modell i fossen, historiske vandringer på Berger, yoga i utstillingen og fagseminar om kobling mellom helse og kultur.

Søndagene er det omvisning i utstillingen kl 13. Fellesutstillingen står til og med 24. september og er åpen alle dager 12–18, unntatt mandag. Cafe Jebsen holder åpent en time før og etter fellesutstillingen.

#Plastrettvest
Prisvinner Ferner vil kåre 3 vinnere blant #Plastrettvest-fotoene på Instagram. Disse offentliggjøres 1. oktober. Du kan fortsatt laste opp bilder der.

Kunst rett vest har registrert 153.000 besøk siden starten i 2017. 
Det omsettes kunst for rundt 1 million kr årlig.
344 juryerte regionale kunstnere har deltatt.

Pressebilder fra åpningen

---

For mer informasjon, ta kontakt med:

Lena Hansson
Prosjektleder Kunst rett vest
lena.hansson@vestregionen.no · 41 04 04 16
Følg oss også på Facebook og kunstrettvest.no