Årets Kunst rett vest pris 2015

Lars-Andreas Tovey Kristiansen / Foto: Tom Atle Bårdevik_TAB8317En enstemmig fagjury som har bestått av Kristian Øverland Dahl, Britt Juul og Svein Ove Kirkhorn, har kåret Lars-Andreas Tovey Kristiansen til årets Kunst rett vest-kunstner 2015.

Kunstneren er blant de yngre deltagerne, men har allerede hatt flere separat- og gruppeutstillinger i inn og utland.

Han har sin utdannelse fra Konsthögskolan i Malmö, samt Hochschule für Bildende Künste Braunschweig.

Kristiansen arbeider ofte stedspesifikt og prosjektbasert på tvers av medier som skulptur, installasjon, foto og video, noe som har resultert i flere utsmykninger og prosjekter i offentlig rom – både permanente og temporære.

Han er interessert i menneskets ambisjoner, fremtidsvisjoner og streben etter fremgang, og hvordan dette manifesteres gjennom arkitektur, storstilte byggeprosjekter og byplanlegging, som en visualisering av ofte utopiske ambisjoner.

Kristiansen er bosatt i Drammen og har sitt atelier på Vestfossen i Øvre Eiker.

Juryen har merket seg at han ved siden av egne kunstprosjekter har han spilt en sentral rolle i arbeidet med å bygge opp et aktivt og godt samtidskunstmiljø i Vestfossen, som i dag tiltrekker seg internasjonale kunstnere. Han er en av initiativtakerne til og lederne for prosjektrommet Landings i Vestfossen og er styreleder for ARENA Vestfossen.

Kunstneren viser to verk på fellesutstillingen på Henie Onstad Kunstsenter,
filmen «The Radiant City» og installasjonen «You don’t need a weatherman to know which way the wind blows».

Prisen er på kr 10.000,-. Tone Hansen, direktør ved Henie Onstad Kunstsenter, overrakte prisen på åpningen torsdag kveld.

Kontaktinformasjon Lars-Andreas Tovey Kristiansen